Δραστηριότητες

Με αφορμή την 4η  Οκτωβρίου Παγκόσμια ημέρα προστασίας τωνζώων, παρουσιάστηκε έντονο ενδιαφέρον των παιδιών να μάθουν περισσότερα για τα ζώα.

Με το βραβείο για το πιο Καινοτόμο Προϊόν βραβεύτηκε η Μαθητική Επιχείρηση του σχολείου μας «THEGAMINGPUB» για τη δημιουργία Εκπαιδευτικού Ηλεκτρονικού Παιχνιδιού, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εικονικής Επιχείρησης. Από τις 69 συνολικά μαθητικές επιχειρήσεις που παρουσιάστηκαν σε δύο Μαθητικές Εμπορικές Εκθέσεις 2015  στο πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση», την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου στο εμπορικό κέντρο THEMALLATHENS στο Μαρούσι, με συμμετοχή 40 μαθητικών επιχειρήσεων, και την Παρασκευή 6 Μαρτίου στο εμπορικό κέντρο MediterraneanCosmos στη Θεσσαλονίκη με συμμετοχή 29 μαθητικών επιχειρήσεων.

Η Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ» πήρε μέρος για 8η συνεχόμενη χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας νέων του ΣΕΝ, που αποτελεί  τον προκριματικό του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Junior Achievement.

Να σημειωθεί δε, ότι έχει καταλάβει δύο φορές την 1η θέση και μια φορά την 3η θέση στο συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Στα πλαίσια του φετινού διαγωνισμού οι τρείς ομάδες-επιχειρήσεις

 The Gaming Pub,  Keep app και  Renaskor , συνοδευόμενες από τους εκπαιδευτικούς Παπαβραμίδη Φιλάρετο και Συμεωνίδη Παύλο, παρουσίασαν  τα προϊόντα τους μαζί με άλλα 30 σχολεία της Βόρειας Ελλάδας στήνοντας περίπτερα στο χώρο του Mediterranean Cosmos στην Θεσσαλονίκη.

Στις 19/3/2015 η Β' Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Πλάτων πήρε μέρος στο διεθνές «Πείραμα του Ερατοσθένη». Ενώ ο ήλιος βρισκόταν στο ζενίθ και με τη βοήθεια μιας ράβδου οι μαθητές έκαναν τις μετρήσεις τους. Έπειτα, μετέφεραν τους υπολογισμούς τους στο χαρτί και, εφαρμόζοντας κάποιους τύπους από τα μαθηματικά (Πυθαγόρειο θεώρημα, Τριγωνομετρία, ιδιότητες των Αναλογιών), έβγαλαν τα τελικά συμπεράσματά τους. Κατάφεραν, έτσι, ό,τι και ο Ερατοσθένης πριν από 2100 περίπου χρόνια, να υπολογίσουν την περιφέρεια της γης.