Ρωτήστε μας για...

το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης  2

Η ΠΛΑΤΩΝ Μ.Ε.Π.Ε. επέκτεινε την δραστηριότητά της και στον τομέα της κατάρτισης έχοντας άδεια ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ επιπέδου 2 . Το 2014 πιστοποιήθηκε από τον ΕΟΠΠΕΠ ως επίσημος φορέας υλοποίησης προγραμμάτων με έδρα τη Γανόχωρα Κατερίνης με αριθμό αδείας 2000119.
Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 έχει πιστοποιημένη δυναμικότητα 120 ατόμων – καταρτιζόμενων και διαθέτει έξι (6)  πιστοποιημένες αίθουσες κατάρτισης.

Στόχοι:

 • Υλοποίηση προγραμμάτων Κατάρτισης & Άτυπης Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  
 • Υλοποίηση προγραμμάτων Κατάρτισης από τα Επιχειρησιακά Προγράμματα των άλλων Υπουργείων, επί θεμάτων Πολιτισμού, Αγροτικών Καλλιεργειών, Περιβάλλοντος, Τουρισμού & Αθλητισμού.
 • Υλοποίηση προγραμμάτων Κατάρτισης από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας.
 • Υλοποίηση Προγραμμάτων, επιδοτούμενων ή αυτοχρηματοδοτούμενων, σε συνεργασία με Δημόσιους φορείς, τοπικούς φορείς, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και επιχειρήσεις.
 • Συνεργασία με άλλα ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2 της περιφέρειας.
 • Συμμετοχή & υλοποίηση Διακρατικών προγραμμάτων Κατάρτισης.
 • Συμμετοχή & υλοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων Κατάρτισης.

Οργάνωση

Το ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. 2 οργανωτικά απαρτίζεται από τη Γενική Διεύθυνση, τη γραμματεία και διαθέτει τα παρακάτω τμήματα: 

 Τμήμα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Συμβουλευτικής: Αντικείμενο του αποτελεί ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η παρακολούθηση και η αξιολόγηση προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, εργαζομένων στους διάφορους τομείς

Τμήμα Σχεδιασμού & Εφαρμογής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων: Αντικείμενο του αποτελεί ο σχεδιασμός, η υλοποίηση, η υποβολή, η συμμετοχή σε κοινοτικά προγράμματα κι πρωτοβουλίες, που προκηρύσσονται είτε από Εθνικούς φορείς διαχείρισης, είτε απευθείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τμήμα Διασύνδεσης- Προώθησης στην Απασχόληση

  Για την Προώθηση των ανέργων καταρτιζομένων  το Γραφείο Διασύνδεσης του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2 δόμησε ένα σύστημα Υπηρεσιών Στήριξης των καταρτιζομένων που προσδιορίζει την όλη πορεία τους, δηλαδή από τη μέρα της επιλογής τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα κατάρτισης ως και τη μέρα προώθησής τους και τοποθέτησής τους σε θέση εργασίας.

Το Σύστημα Υπηρεσιών Στήριξης περιλαμβάνει :

 • Ενημέρωση  των  καταρτιζόμενων  για θέματα ανεργίας, οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής δομής του σύγχρονου και μελλοντικού εργασιακού κόσμου, εργατικού δικαίου κ.λπ Οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να αντλήσουν στοιχεία, τρόπους, τεχνικές εξεύρεσης εργασίας από την κατάλληλα ενημερωμένη βιβλιοθήκη που υπάρχει στο αναγνωστήριο του ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2.
 • Αποστολή σε επιλεγμένες επιχειρήσεις εντύπων με την παρουσίαση του προγράμματος και τα βιογραφικά των καταρτισθέντων.
 • Προώθηση των καταρτισθέντων προς επιχειρήσεις μέσα από την καθημερινή προσωπική επικοινωνία.
 • Αποστολή σε γραφεία ευρέσεως εργασίας και κέντρα προώθησης στην απασχόληση εντύπων με την παρουσίαση του προγράμματος και τα βιογραφικά των καταρτισθέντων.
 • Διοργάνωση ημερίδων καριέρας στις οποίες συμμετέχουν οικονομικοί παράγοντες του τόπου 

 

Αν είσαι άνεργος κάνε την αίτηση σου εδώ.

Αν είσαι επιχείρηση και θέλεις να κάνεις αίτηση για επιδοτούμενο προσωπικό πάτησε εδώ.